От утре започва работа Кризисният център за потърсилите временна закрила в област

...
От утре започва работа Кризисният център за потърсилите временна закрила в област
Коментари Харесай

Кризисният център в Бургас за бежанци от Украйна отваря врати от утре

От на следващия ден стартира работа Кризисният център за потърсилите краткотрайна протекция в област Бургас украински жители, който се разкрива по предложение на регионалния шеф Стойко Танков. Той ще работи 9 до 18 часа, без почивнен ден, оповестиха от Областната администрация.

Центърът е оборудван благодарение на държавни и частни компании, които са дали стелажи, бюра, столове, компютърна техника и консумативи, с цел да се обезпечат нужните условия за бързото обслужване на бежанците и за работата на доброволците от Областната администрация, БЧК и на представителите на цивилен организации, които ще дават ежедневни наряди, с цел да се обезпечи навременна помощ на нуждаещите се.

За облекчение на езиковата връзка в центъра постоянно ще има преводачи, както и доброволци, които ще провеждат процеса за приемането и даването на филантропичната помощ.

Представители на Регионалното ръководство на образованието, на Регионалната дирекция по заетостта и на Община Бургас оказват помощ на украинските жители, които желаят децата им да посещават детска градина или учебно заведение, както и за обезпечаване на професионална претовареност и настаняване.

Разкрита е денонощна телефонна линия в помощ на жителите на Украйна и за връзка с Единния спешен център: +359 885 80 90 40. На този телефон може да се обажда и всеки, който желае да помогне с доброволчески труд, даване на заслон или дарения.

В Морската гара в Бургас ще продължат да се събират филантропични помощи за потърсилите протекция в региона. Там се съхраняват единствено пакетирани хранителни артикули с дългогодишен период на валидност. Който желае да се включи в продължаващите дарителски акции, може да го направи като обезпечи памперси, макарони, брашно, алкохол, щендери и други

Закрити са бургаските пунктове за дарения на ул. " Трайко Китанчев " №26 и на ул. " Любен Каравелов " №112А, както и на Община Бургас, а наличната в тях филантропична помощ е преместена в Единния спешен център.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР